Bru, reis deg! Prosessen steg for steg.

Bru, reis deg! Prosessen steg for steg.

Vi legger ut bilder som dokumenterer hele prosessen, fra de snøkledte og tomme brukarene til den nye gangbrua er oppe og står. Tynset Foto følger brubygginga og deler sine bilder med oss.

September 2019: Snart står det to pilarer/brukar ute i elva, og støpearbeidene er straks ferdige. Foto: Tynset foto
September 2019: Arbeidslaget har flyttet seg til andre bredden og gjør klar for støping av det andre brukaret. Neby midt imot. Foto: Tynset foto
3. september 2019: Det er mange tynsetinger som finner vegen til Neby når grunnsteinen for Neby bru legges ned. Foto: Tynset foto
3. september 2019: Det er tid for å legge ned grunnsteinen for Neby bru – på Neby. Primus motor Ola Grønn-Hagen og ordfører Merete Myhre Moen står for høytideligheten. Foto: Tynset foto
3. september 2019: Betongen fylles på og støpingen av det første brukaret er et faktum! Dette skjer samtidig som at grunnsteinen legges ned på Neby. Foto: Tynset Foto
August 2019: Forarbeidet til støping av det første brukaret; denne gangen sett fra den andre bredden. Foto: Tynset Foto
August 2019: Forskalingen bygges for støping av den første pilaren/brukaret ute i elva. Foto: Tynest Foto
August 2019 starter gravearbeidet for å lage fester for vaierne til brua, samt brufeste på hver side av elva. Bildet er tatt mor Neby. Foto: Tynset foto, Åsmund Skjøtskift
August 2019. Her graves det for å støpe festeblokk for vaierne som holder brua. Bildet er tatt mot Allmannaveien. Foto: Tynset foto, Åsmund Skjøtskift

 

30. september 2017: Dugnaden for å lage ny sti langs Glåma fra Tynsetbrua til Neby er over på bare to timer, og tynsetingene har fått 1 kilometer splitter ny sti. Bildet er fra ankomsten til Neby etter å ha gått gjennom skogen.
FOTO: Tynset Foto, Åsmund Skjøtskift
30. september 2017: Dugnaden for å lage ny sti langs Glåma fra Tynsetbrua til Neby er over på bare to timer, og tynsetingene har fått 1 kilometer splitter ny sti. Bildet viser et ifyllisk parti gjennom bjørkeskogen.
FOTO: Tynset Foto, Åsmund Skjøtskift
30. september 2017: Dugnaden for å lage ny sti langs Glåma fra Tynsetbrua til Neby er over på bare to timer, og tynsetingene har fått 1 kilometer splitter ny sti. En helt ny benk ble også satt ned rett ved elvekanten. Et perfekt sted for å sette seg ned og nye elva.
FOTO: Tynset Foto, Åsmund Skjøtskift
30. september 2017: Kaffe på svartkjel og grilla pølser til alle 30 på gapahuken ved Glomtun etter endt stirydding. Dugnadsfolk fra flere foreninger stilte opp, og stien ble ferdig på to timer!
FOTO: Tynset Foto, Åsmund Skjøtskift
30. september 2017: Kaffe på svartkjel og grilla pølser til alle 30 på gapahuken ved Glomtun etter endt stirydding. Tore Stubbe gir dugnadsgjengen status på stifadder-prosjektet.
FOTO: Tynset Foto, Åsmund Skjøtskift
I slutten av mai går Glåma stor av flom, og brukarene står nå under vann.
Foto: Tynset Foto
4. mai 2017: Trond Kletvang (til venstre) og Einar Røe speider over mot Neby under dugnaden for å rydde kratt og skog på Stasjons-sida av elva.
Foto: Tynset Foto
4. mai 2017: Einar Røe med et godt grep om øksa, på tur til dugnad for å rydde kratt og skog.
Foto: Tynset Foto
4. mai 2017: Dugnadsgjengen svinger motorsaga ved elvebredden.
Foto: Tynset Foto
4. mai 2017: Det gjøres plass til både bru-feste og store maskiner, og utsikten mot bygda og Neby kommer fram.
Foto: Tynset Foto
Mars 2017. Snødekte stier i retning Kjærlighetsstien og brukarene over Glåma mot Neby.
Foto: Tynset Foto
April 2017. Isen på Glåma har gått, og de to brukarene etter gamle Neby bru titter fram igjen. Bildet er tatt sør for brua, på Neby.
Foto: Tynset Foto
April 2017. Her kommer den nye gangbrua over Glåma, på samme sted der den gamle brua stod. De to brukarene ute i elva brukes opp igjen. Bildet er tatt fra Neby mot Stasjonssida.
Foto: Tynset Foro
April 2017. Bildet er tatt fra Neby med sentrum og Tynset rådhus i bakgrunnen.
Foto: Tynset Foto
Mars 2017. Både elva og brukarene er dekt av is og snø. Bildet er tatt fra Neby med Tynset sentrum og rådhuset i bakgrunnen.
Foto: Tynset Foto
Mars 2017. Bildet viser hvor den nye brua får brufeste på stasjonssida. På andre sida av elva ligger Neby.
Foto: Tynset Foto